Vážení podporovatelé, milí přátelé, 

srdečně vás zdravím z Adry.


Hrozba koronaviru a onemocnění COVID-19 je všude kolem, nás v Adře ale v současné chvíli naplňuje optimismem nesmírná ochota lidí pomoci. Solidarita Čechů je v každé kritické situaci veliká. V reakci na naši výzvu minulý týden se nám přihlásil veliký počet dobrovolníků organizace ADRA a v současné době máme k dispozici téměř 500 prověřených dobrovolníků, kteří jsou ochotni pomoci ohroženým skupinám obyvatel s donáškou nákupů, léků a jiných nezbytností. Na koordinaci takové akce ale potřebujeme prostředky, a proto jsme vyhlásili veřejnou sbírku, jejíž výtěžek poputuje na výrobu a zakoupení ochranných roušek, dezinfekčních přípravků a gelů, rukavic pro naše dobrovolníky, na pohonné hmoty a zajištění celého procesu. Přispět můžete kliknutím na odkaz níže. Všem dárcům moc děkujeme! 

Veřejná sbírka
 
Nákupy seniorům

Pomoc seniorům a dalším potřebným osobám probíhá přes síť dobrovolnických center, kterých má v současné době ADRA po celé republice patnáct. V současnosti se do pomoci zapojila centra v největších krajských městech – Praze, Brně, Ostravě, Českých Budějovicích, Plzni, Zlíně a Liberci – ale i ve Frýdku-Místku, Havířově, Valašském Meziříčí, Znojmě, Břeclavi, Příbrami, České Lípě a Chomutově. Úplný seznam všech měst i s kontakty na jednotlivé koordinátory najdete zde

Pokud víte o někom, kdo by pomoc našich dobrovolníků uvítal a ostýchá se o pomoc přihlásit, ozvěte se našim koordinátorům – ti ho mohou propojit s jedním z našich dobrovolníků. Službu mohou využít lidé, kteří se nacházejí v situaci, kdy si nákup nemohou zařídit sami (například prostřednictvím on-line prodejen potravin nebo příbuzných). Naši dobrovolníci jim nakoupí potraviny, vyzvednou léky nebo vyřídí potřebné věci na úřadech.

Prevence proti koronaviru

Mezinárodní síť ADRA pomáhá v souvislosti s šířením koronaviru a onemocnění COVID-19 po celém světě, zejména v nejvíce postižených zemích – například v Itálii či Jižní Koreji. V Itálii obdobně jako u nás dobrovolníci docházejí za seniory a vyřizují jejich nákupy či jiné poptávky. Naše americká centrála se navíc snaží přispět tím, že klade důraz na prevenci a osvětu. Minulý týden vypustila video, které představuje snadná a přitom účinná opatření, jak se proti koronaviru chránit. Podívat se na něj (i s českým překladem) můžete kliknutím na odkaz níže.


ADRA o.p.s.
Markova 600/6, 158 00 Praha 5
www.adra.cz
adra@adra.cz
Facebook Instagram YouTube

Napsat komentář